Hulphond voor kinderen met kanker

Discussieer mee over diverse onderwerpen.
Laat je stem dus horen!
Aarts
Lid
Berichten: 2
Lid geworden op: Zo 02 Jan 2011 20:50

Hulphond voor kinderen met kanker

Berichtdoor Aarts » Zo 02 Jan 2011 21:09

Beste mensen,

Mijn naam is Amy, helaas hoor ik in mijn omgeving erg veel over kinderen met kanker.
Ik hoef jullie natuurlijk niet uitteleggen wat dit voor een kind maar ook voor ouders in houd.'

Vaak hoor ik dat kinderen door de diverse therapiën of door de kanker zelf hun kracht verliezen en weinig zelf kunnen.
Ik train zelf hulphonden voor minder valide mensen en begon mij af te vragen of een hulphond iets is voor een kind met kanker.

Een hond die het kind kan helpen met aankleden, uitkleden, spullen pakken, spullen oprapen, maar ook een hond die bij het bloedprikken is zodat het minder eng is of klaar ligt na een chemotherapie
Ook een hond waar tegen een kind kan praten, knuffelen en huilen.

In mijn directe omgeving ken ik geen kinderen met kanker dus ik kan niet zeggen of het praktisch mogelijk of fijn zou zijn voor een kind met kanker.

Denken jullie dan een hond zou kunnen helpen, hoe zit het met chemotherapie of bestraling zou een kind dan wel in aanraking mogen komen met een hond?
Hoe zit het met het uitlaten van een hond heeft een ouder hier wel tijd/behoefte aan (misschien juist wel zodat de ouder even uit het ziekenhis is)

Zouden jullie mij kunnen vertellen vanuit jullie visie of het jullie een goed idee lijkt?

Amy

Rwin
Lid
Berichten: 69
Lid geworden op: Do 08 Jul 2010 22:24

Re: Hulphond voor kinderen met kanker

Berichtdoor Rwin » Ma 03 Jan 2011 11:17

Beste Amy,

Wat een mooi idee van je, al zijn er wel een paar dingen waar je tegenaan loopt.
Allereerst is het sterk afhankelijk van de persoon of er behoefte is aan de hond. Ikzelf was bijvoorbeeld erg ziek van de chemo en wilde het liefst zo weinig mogelijk om me heen hebben. Alles wat mogelijk geluid kon maken moest weg. Ik had bijvoorbeeld klokken stil gezet en zelfs horloges opgeborgen vanwege het getik van beiden.

Belangrijker is echter of er überhaupt wel een hond in de buurt mag zijn. Door de chemotherapie wordt heel je afweersysteem platgelegd. Wat dat betekend voor een huisdier als potentiële infectiebron weet ik niet, maar dat zou iets zijn om na te vragen bij een specialist.
Verder zweet men ook de chemotherapie deels uit. Ze gaven mijn moeder dan ook het advies om bijvoorbeeld mijn kleding niet met blote handen aan te raken, maar altijd latex handschoenen aan te trekken en na een bezoek aan het toilet moest ik altijd 2 keer doortrekken en de bril schoonmaken.
Fysiek contact met een hond lijkt met dus niet erg verstandig, al zou dat natuurlijk ook per soort chemokuur kunnen verschillen.
Ik weet in ieder geval nog dat mijn moeders lippen tintelden van de chemo toen ze me bij de eerste chemokuur een zoen gaf.
Het mes snijdt dus van twee kanten, maar het is wellicht het uitzoeken waard. Een huisdier kan voor een kind toch een lichtpuntje zijn in die zware tijd.

Wel zit ik met een wat meer praktische vraag, nl. de kosten. Ik neem aan dat dit niet vergoed zal worden door een verzekeraar, omdat er toch al een ouder is die continu bij het kind zal zijn. Een hulphond is een flink kostenplaatje, zeker als een van de ouders niet meer werkt om voor het kind te zorgen. En alle extra kosten rondom de behandeling komt daar ook nog eens bij (naar het ziekenhuis, parkeren, medicijnen). Financieel zou het dus ook nog een probleem kunnen opleveren.

Rwin
Als het niet gaat zoals het moet, dan moet het maar zoals het gaat

Aarts
Lid
Berichten: 2
Lid geworden op: Zo 02 Jan 2011 20:50

Re: Hulphond voor kinderen met kanker

Berichtdoor Aarts » Di 04 Jan 2011 17:45

Beste Rwin,

Bedankt voor uw reactie, zeker stof om over na te denken.

Wat betrefd de kosten, een hulphond voor minder valide mensen word ook niet altijd vergoed maar gelukkig word dit wel mogelijk gemaakt door
bijv, sponsers zoals royal mcan die voor het voer zorgen, petplan die een goedkopere verzekering levert, en pedigree die spullen levert.
Ook veel vrijwilligers die helpen met het uitlaten van de hond en helpen met het trainen van de hond.

Amy

Carla1
Lid
Berichten: 1
Lid geworden op: Di 24 Mei 2011 18:28

Re: Hulphond voor kinderen met kanker

Berichtdoor Carla1 » Di 24 Mei 2011 18:50

Hallo Amy,

Mijn naam is Carla en ik heb een zoontje dat kanker heeft.
En ik denk dat een hulphond in onze situatie een verrijking zou zijn voor het leven van mijn zoontje.
In het ziekenhuis waar mijn zoon chemotherapie krijgt zijn er soms konijntjes of cavia s die de kinderen mogen aaien en je ziet hem dan echt opleven.
Ik denk dat een lieve hulphond hem een beetje troost kan bieden en een maatje voor hem kan zijn.
Heb jij misschien een idee hoe ik dit het beste kan regelen?

Alvast bedankt.

koolmeesje9
Lid
Berichten: 1
Lid geworden op: Di 26 Nov 2013 18:04

Re: Hulphond voor kinderen met kanker

Berichtdoor koolmeesje9 » Di 26 Nov 2013 18:15

Hallo Amy,

Ik ben je vraag al een paar keer op google tegen gekomen. Ik als moeder van een overleden kindje met een hersentumor wil hetzelfde als jij. Zieke kinderen met kanker en terminale kinderen bezoeken met mijn hond. Ik ben er meer dan 100% van overtuigd dat de onvoorwaardelijke liefde en aandacht van de hond de kinderen in deze fase van hun leven kunnen begeleiden. Heb namelijk zelf de ervaring opgedaan toen ons zoontje ziek en terminaal was. Het was de hond van de buurvrouw waar hij kracht uit haalde. Hij werd niet veroordeeld en was niet eng omdat hij ziek was en niet meer beter zou worden. Ons zoontje heeft de hond veel vertelt wat hij niet aan ons vertelde. Een gezonde relatie in de situatie waar hij in zat. Ik ben druk aan het zoeken of ik mijn doel/droom kan verwezelijken maar loop steeds op een dood spoor. Contact gehad met een stichting die met hulp van honden naar bejaarden gaan en naar gehandicapten e.d. Prima doel, maar merk de ze denken dat ik het niet kan en mijn doel te hoog gegrepen is. Maar ik ben er zeker van dat dat niet het geval is. Omdat jou doel het zelfde is als de mijne hoop ik dat ik met jou in contact kan komen om te kijken of er een klik is en of we onze droom samen waar kunnen maken.
Ik wil dit alleen voor de gezinnen van het patientje gratis aanbieden omdat de kosten waar ze tegenaan lopen omdat hun kind ziek of terminaal is al hoog genoeg zijn. Ik wil daarom ook een stichting daarvoor op richten als het mogelijk is. Maar ook dat is volgens mij mogelijk. Er worden genoeg stichtingen opgericht die op dezelfde manier werken.
Ik hoop iets van je te mogen horen.

Met vriendelijke groet,
Saskia Groothuijse

WarnerLoN
Lid
Berichten: 4
Lid geworden op: Vr 21 Dec 2018 19:57
Locatie: Panama
Contact:

Hulphond voor kinderen met kanker

Berichtdoor WarnerLoN » Do 17 Jan 2019 16:34

maar ff serieus, denk je de ontvangst voor elkaar te krijgen, en kun je daarnaast die filmpjes digitaal bij bijvoorbeeld bugs uploaden ???


Terug naar “Discussie”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 5 gasten