terugkeer kanker

Voor alle kankersoorten die alleen bij vrouwen voorkomen.

Gast

terugkeer kanker

Berichtdoor Gast » Zo 25 Aug 2002 00:46

Hallo,

Ik ben Marie-Antoinette, 35 jaar en op 13 maart 2002 is er bij mij borstkanker geconstateerd. Er volgde een amputatie, schildwachtklierprocedure (gelukkig geen uitzaaiingen), maar wel een chemokuur. Inmiddels is dit alles achter de rug, maar lees ik zeer regelmatig op deze site (en anderen) van een terugkeer van de kanker. Dit maakt me angstig en ik vraag me af hoe anderen daarmee omgaan. Een ieder die kanker heeft of heeft gehad, zal zich toch bezighouden met de vraag: komt de kanker terug? Zijn er ook verhalen van mensen waarbij de kanker is weggebleven na behandeling?
Helaas heb ik zelf maar weinig ervaring met een positieve afloop van kanker, maar wie weet zijn er anderen die hier anders tegenaan kijken.
Ik hoop op een aantal reakties, alvast bedankt,
groeten Marie Ant.

fwibier
Lid
Berichten: 12
Lid geworden op: Wo 05 Jun 2002 13:38
Locatie: Geldrop

Re:terugkeer kanker

Berichtdoor fwibier » Zo 25 Aug 2002 21:48

Hoi Antoinette,
Ik ben 45 en ben vorig jaar met Non-Hodgkin diagnose met chemo begonnen (net een jaar geleden). Half mei dit jaar was alles OK op grond van de CT scan van eind april. Begin juni kreeg ik koorts en bleek dat de kankercellen teruggekeerd waren. Sinds 1 juli heb ik weer chemo gehad en half september mag ik een stamceltransplantatie ondergaan (dat betekent dat ik nog steeds goed op de chemokuur reageer). Natuurlijk valt dit tegen maar ik realiseerde me ook dat het terugkeren van je kanker iets is waar ik altijd mee zal moeten leven indien ik beter wordt. Dat ga ik dus niet doen en geniet meer en meer van de dagen, weken, maanden en jaren die me resteren. Het misschien ?? geef ik wel een plek maar laat mijn leven daardoor niet volledig door bepalen. Een ander punt is dat mijn ervaring is dat het moment van kanker krijgen een grote hoeveelheid gevallen doet verschijnen in je omgeving, en niet alleen in het ziekenhuis op controle. Natuurlijk zijn er veel/voldoende mensen die ook genezen maar die kruisen ons pad minder omdat ze weer volop leven en minder afhankelijk zijn van de zorg in ziekenhuis en van de specialist. Ik ga daar ook voor en hoop op een positieve aflloop. Dat vertrouwen heb ik en zal ik blijven houden. Of zoals "in de ban van de ring" laat zien: het lot bepaal ik niet, de tijd die ik heb om er mee om te gaan en het in te vullen, wel. Groetjes, sterkte en succes op je pad, Frank

anne

terugkeer kanker of genezing!

Berichtdoor anne » Za 14 Dec 2002 11:17

Hallo Antoinette,
Ik heb nu ruim 6 jaar geleden borstkanker gehad. Ik kon borstbesparend worden geholpen maar wel alle lymfklieren uit de oksel weggenomen. Schildwacht operatie kwam pas een paar maanden later. Ik heb 35 bestralingen gehad en tot nu toe gaat het prima. Ben volkomen genezen volgens de artsen. Maar de angst blijft. Ik hoef maar iets te volen of denk gelijk dat het terug is. Ik heb gelukkig een goede huisarts en oncoloog die mij op elk gebied goed begeleiden.
Ik moet zeggen dat de angst wel minder wordt, je denkt er niet meer iedere dag aan maar helemaal zal het waarschijnlijk nooit verdwijnen.
Ik hoop dat je hier wat aan hebt.
Groet Anne

Brenda
Lid
Berichten: 3
Lid geworden op: Wo 20 Aug 2003 22:48
Locatie: Heerhugowaard

Berichtdoor Brenda » Do 18 Dec 2003 21:03

hallo, ik ben Ferry en ik heb een zoontje van 1 jaar en ik heb onlangs mijnvriendin verloren. Dit is gekomen doordat de eerste keer borstkanker was geconstateerd tijdens de zwangerschap. na 6 fec-kuren en een amputatie met okselkliertoilet en 18 bestralingen was brenda schoonverklaard. 22 oktober 2003 jl bleek in haar andere borst weer kanker te zijn ontstaan met daarbij een hersentumor, dit was fataal. Antwoord op je vraag is je weet het maar nooit. Volg je gevoel en als je iets niet vertrouwd laat je eigen weer controleren. bij brenda ging het zosnel omdat ze nog maar 28 jaar was, dan groeien de cellen veel sneller. gelukkig hadden ze in het ziekenhuis dit in deze snelheid nog nooit meegemaakt, maar ja je weet maar nooit. Angst is waarschijnlijk nog het zwaarste deel van deze ziekte, genezen is mogelijk maar brenda had ook anst waar ze geen raad mee wist en die ze opgelegt kreeg door de ziekte, genieten is het belangrijkste in het leven, hoe lang of hoe kort dat ook mag zijn. veel sterkte

twoo
Lid
Berichten: 1
Lid geworden op: Wo 07 Apr 2004 20:39
Locatie: Zuid-Holland

Berichtdoor twoo » Wo 07 Apr 2004 20:50

Dag Anne,
Hoewel jouw vraag al weer lang terug gesteld is, lees ik hem nu pas, omdat ik niet zo'n internetter ben.
Wat een herkenbare dingen: behandeld voor borstkanker, het gaat gelukkig allemaal goed, maar.......
Zelf herken ik veel in je verhaal: eind 1999 2 keer geopereerd i.v.m. tumor inh rechterborst, alle klieren weggehaald (Gelukkig schoon!) en daarna in 2000 een preventieve chemokuur.
Alweer wat langer geleden dan bij jou, dus zie hier een positief bericht.
Toch merk ook ik de onzekerheid die me af en toe om het hart kan slaan: het was geen blindendarm of zo wat verwijderd is, maar echt kanker.
Soms probeer ik het voor mijzelf te relativeren: Het was "maar"borstkanker, het kan altijd erger.
Door veel andere problemen in mijn directe omgeving, merk ik dat ik na 4 jaar pas aan een stuk verwerking toekom: altijd waren er nog andere dingen die mijn energie opslokten en ik heb - na mijn chemakuur- zo belabberd weinig energie. Dit maakt het hele proces niet makkelijker, maar, al is het dan met vallen en weer opkrabbelen, we komen er.

Gast

Berichtdoor Gast » Za 31 Jul 2004 13:36

Mijn moeder kreeg in 1988 borstkanker, kanker is 12 jaar 'weggeweest' , in 200 uitzaaiingen in vocht in longvlies, in 2003 uitzaaiingen in rib en lever en in 2004 utzaaiingen in rib, lever, nek, hals, borstbeen en in beide bovenbenen.

Gast

Berichtdoor Gast » Zo 01 Aug 2004 01:33

Mijn moeder kreeg in 1975 borstkanker en leeft nog steeds, geen terugkeer van de kanker gehad.

Imogen
Lid
Berichten: 1
Lid geworden op: Wo 25 Mei 2005 21:57
Locatie: noordholland

Berichtdoor Imogen » Do 26 Mei 2005 00:07

Anonymous schreef:Mijn moeder kreeg in 1975 borstkanker en leeft nog steeds, geen terugkeer van de kanker gehad.Dan is je moeder eem heel gezegend mens. Helaas is dat niet voor ons allemaal zo. Zelf heb ik 5jr geleden (febr2000) bk ontdekt bij puur toeval, ik was nog net geen 35. Ervolgde een borstbesparende operatie, even goed nog 30 bestralingen in het VU en 4 chemokuren (ac kuur) OPzich gaat het als de gesmeerde bliksem en doe heel veel dingen weer zoals voor heen. Vandaag kwam ik voor controle de borsten zagen er prima uit geen verdachte dingen, alleen het bloed was niet goed, daar zat een afwijking van de lever in. nu mag ik daar een echo van laten maken a.s. vrijdag, maar de angst zit er weer eens diep in. Tevens weer bloed alten prikken en volgende week weer voor een mammografie. dan pas op 8-6 krijg ik hier de definitieve uitslag van.......

Dames van deze kant allemaal heel veel sterkte (al is het al wat langer geleden dat jullie het hier plaatste)

Groeten Imogen


Terug naar “Kankersoorten bij vrouwen”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast