Follow-up

Op "ons themaforum" kun je reageren op zaken en stellingen die heel erg van invloed zijn op hetgeen ons overkomt rondom de ziekte 'kanker'.

MARIE
Lid
Berichten: 7
Lid geworden op: Di 09 Mei 2006 23:23

Follow-up

Berichtdoor MARIE » Wo 11 Okt 2006 13:27

Deze week moet ik naar mijn eerste follow-up na operatie en radiotherapie. Psychologisch ben ik terug naar AF: zit steeds te surfen op sites over kanker, verdraag de eenzaamheid niet meer, zoek troost in mijn glaasje wijn... Ben ook doodongerust in mijn prikkelhoestje en een lichte diarrhee.
Ik had een myxofibrosarcoma, wat een risico inhoudt voor uitzaaiïngen, vooral naar de longen, in mindere mate naar buik en lever. Mijn vraag is: kondigen uitzaaiïngen zich aan door symptomen zoals hoest, diarrhee, etc. of worden ze ontdekt door de scans eer je er iets van voelt?
:cry: Marie

Gebruikersavatar
jodyi
Lid
Berichten: 499
Lid geworden op: Za 15 Mar 2003 19:56

Berichtdoor jodyi » Wo 11 Okt 2006 13:36

he marie,
ben je bestraald op je longen ? een prikkelhoestje is dan namelijk heel normaal! En dat je niets meer vertrouwd en zo bang bent, eigenlijk ook. Maar het is wel heel vervelend!! Je moet weer durven vertrouwen op je lichaam. Op hoe je je voelt. Dat is verschrikkelijk moeilijk. En eigenlijk gaat dat pas beter met de tijd. Dus hoe langer je kankervrij bent, hoe meer dat vertrouwen groeit. En zelfs dan kunnen er flinke dips zijn en angsten als het even niet gaat of als je 'iets' voelt. Zeker nu de winter er aankomt en veel mensen ziek worden, verkoudheidjes, virusjes etc, voor de 1 normaal, voor mensen die net klaar zijn met de behandeling of die nog bezig zijn, hartstikke eng, want is het heel moeilijk om er op te vertrouwen dat sommigen dingeg 'gewoon' zijn. En niets met de kanker te maken hebben.
Misschien kun je van de week met follow-up ook eens aangeven hoe bang je bent! En als je arts daar niet op ingaat, zou ik toch naar de huisarts gaan en het aankaarten. Het is namelijk zo ontzettend moeilijk om alleen te verwerken ook!
Je hebt herstel en balans, wat ook conditioneel wat voor je kan betekenen, maar je kan ook gewoon naar een psycholoog. Eventueel via een speciaal centrum voor kanker patienten, zoals het vicky brown huis of het taborhuis, afhankelijk van waar jewoont welk centrum het dichtst bij je zit.

ik kan je dus niet rechtstreeks helpen met je vraag, dat is zo moeilijk daar een antwoord op te geven! Maar misschien heb je toch iets aan bovenstaande!

sterkte!

jodyi
*.* -- pluk de dag want het kan zo ineens de laatste zijn! --uit: Rood, marco borsato *.*


Terug naar “Ons themaforum”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten