Villa Achterwerk (VPRO) op zoek naar "Bikkels"!

Hier kunnen de media een oproep doen, waarna patiënten zelf hierop kunnen reageren.
Dit is alleen voor officiële organisaties en programmamakers (geen alternatieven etc.).
Bikkels
Lid
Berichten: 1
Lid geworden op: Ma 06 Jan 2014 11:13

Villa Achterwerk (VPRO) op zoek naar "Bikkels"!

Berichtdoor Bikkels » Ma 06 Jan 2014 11:27

Geachte lezer,
Voor een documentaireserie voor Villa Achterwerk zijn we op zoek naar kinderen (8-13 jaar) die een vader, moeder, broertje of zusje met kanker hebben.

BIKKELS
Na een succesvol eerste seizoen van Bikkels – de documentaireserie die dit najaar op Villa Achterwerk werd uitgezonden – is IDTV Docs op zoek naar kinderen die willen meewerken aan het tweede seizoen.

We zijn voor dit nieuwe seizoen op zoek naar een kind dat een vader, moeder, broertje of zus met kanker heeft, om samen een mooie aflevering mee te maken.
In Bikkels portretteren we het bijzondere leven van kinderen tussen de (ongeveer) 8 en 13 jaar die dagelijks voor iemand zorgen. Hoe ziet hun leven eruit? Wat is er anders ten opzichte van hun vrienden? Waar halen ze dagelijks de kracht vandaan? Waar dromen ze van en waar zijn ze bang voor? We leggen hun werkelijkheid vast: het dagelijks leven, de leuke momenten en de zware kanten.

KANKER
Binnen de serie willen we een breed scala aan situaties tonen: sinds je geboorte opgroeien met een gehandicapte broer is bijvoorbeeld anders dan leven met een zieke ouder. Omdat er veel kinderen in Nederland zijn met een familielid dat kanker heeft, vinden we het belangrijk om hier ook aandacht aan te besteden. Hoe is het als je vader of moeder vaak naar het ziekenhuis moet om behandeld te worden? Kun je er met vrienden over praten? Maak je je vaak zorgen en wat doe je dan? Wat zijn de grappige momenten samen? Door oprechte documentaires te maken, vanuit het perspectief van het kind, en met oog voor de gevoeligheid van de situatie, trachten we bij te dragen aan meer begrip voor deze groep kinderen in Nederland.

ONS VERZOEK
In deze fase zijn we bezig met de research: we gaan dus nog niets filmen. Het gaat in eerste instantie om een oriënterend telefonisch gesprek. Misschien komt daar een mooie documentaire uit, maar dat is pas een volgende stap. We zijn ons ervan bewust dat het vaak gevoelige situaties betreft, en we zullen vertrouwelijk omgaan met het contact. Privacy staat uiteraard voorop... van opnamen zal pas na meerdere ontmoetingen en wederzijds goedvinden sprake zijn. Geïnteresseerden kunnen tot eind januari contact met ons opnemen, zodat er genoeg tijd is om alles rustig en zorgvuldig voor te bereiden.

Bekijk de eerste serie van Bikkels op: http://www.villa-achterwerk.nl/bikkels

Voor aanmeldingen en meer informatie:
Daan Bol 020-3143134
Jeroen Pool 020-3143203
bikkels@idtv.nl

BeJimmiedup
Lid
Berichten: 5
Lid geworden op: Do 22 Aug 2019 23:05
Locatie: Syria
Contact:

Villa Achterwerk VPRO op zoek naar "Bikkels"

Berichtdoor BeJimmiedup » Ma 23 Sep 2019 04:20

Ik vroeg me af of een Cupra lip zo onder een MG ZR mk2 past zonder dat je er veel aan hoef te veranderen, en moet dat wel gebeuren wat dan. Ben ook nog steeds op zoek naar een lekker luide einddemper als iemand wat weet hoor ik dat ook graag Thanks


Terug naar “Media oproepen”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten