Kan iemand me heel alsjeblieft lezen! Kijk even aub!!!

Hier kunnen studenten hun oproepen zelf plaatsen m.b.t. tot werkstukken!
Sfiejj
Lid
Berichten: 2
Lid geworden op: Wo 11 Jan 2006 14:28

Kan iemand me heel alsjeblieft lezen! Kijk even aub!!!

Berichtdoor Sfiejj » Wo 11 Jan 2006 14:31

Hallo,

Ik maak met 2 klasgenoten een sectorwerkstuk over kanker. Nu hebben wij 1 deelvraag waarbij me wat dingen moeten weten over kanker en de kosten ervan. Wat word er vergoed en wat niet.. Kan iemand mij hier wat meer over vertellen?

Wat je moet betalen bijvoorbeeld? Of het vergoed word? Wat er precies vergoed word en wat niet enz.

Heel fijn als iemand mij kan helpen :D

Alvast bedankt

Gr

Gebruikersavatar
jodyi
Lid
Berichten: 499
Lid geworden op: Za 15 Mar 2003 19:56

Berichtdoor jodyi » Wo 11 Jan 2006 20:29

hoi,

ik weet niet zo goed waar je op doelt met 'kosten' voor de patient?
Dan kun je denken aan kosten voor een pruik (afhankelijk van je ziektekosten verzekering wordt dit vergoed, vooral bij jongerenverzekeringen zit dit vaak niet in) , of als je geen pruik wil; een beetje leuke hoofddoekjes of buffs kosten ook behoorlijk wat geld, als je het allemaal mee gaat tellen..
zo weet ik ook dat een revalidatie programma voor kanker patienten, herstel en balans, (www.herstel-en-balans.nl) door lang niet alle verzekeraars word vergoed, waardoor dus die mensen hier niet aan mee kunnen doen, terwijl het zeer nuttig en zinvol is voor het herstel en de verwerking. (kosten: ongeveer 700 euro per persoon)
Verder is er verschil in kosten van vervoer... als je een paar keer per week naar het ziekenhuis moet, word je parkeerkaartje dan vergoed? en je benzinekosten? zeker als je naar een gespecialiseerd ziekenhuis moet is dit van belang! of taxikosten? bestraling is over het algemeen dagelijks.. dus dat loopt nogal op.
En nog iets; waar je misschien helemaaaaaal niet aan denkt; jonge mannen die chemotherapie krijgen kunnen er voor kiezen sperma in te laten vriezen.. omdat ze anders geen kinderen meer kunnen krijgen van zichzelf..dit is best wel bekend bij veel mensen, maar het kost geld om dit ingevroren te bewaren! Ook dit word niet overal of maar gedeeltelijk vergoed..
Hetzelfde geld voor veel medicijnen.. de chemotherapie wordt natuurlijk wel vergoed, maar lang niet alle medicatie die je nodig hebt tegen de bijwerkingen.. (pijnstillers, medicijnen om verstopping van de darmen tegen te gaan, spierbalsems voor de spier en gewrichtspijnen die kunnen ontstaan, dat soort dingen)
ik weet niet of je dit bedoelt, maar misschien kun je hier verder mee,

groetjes jodyi
*.* -- pluk de dag want het kan zo ineens de laatste zijn! --uit: Rood, marco borsato *.*

Sfiejj
Lid
Berichten: 2
Lid geworden op: Wo 11 Jan 2006 14:28

Berichtdoor Sfiejj » Do 12 Jan 2006 10:27

Heel erg bedankt voor je antwoord, we hebben hier zeker wat aan. Verder antwoorden zijn natuurlijk welkom :D

lis

Berichtdoor lis » Ma 30 Jan 2006 09:06

In 2006 zijn de kosten heel erg variabel.
Want afhankelijk van de zorgverzekering die je hebt afgesloten, als patient.
Als je een basisZorgverzekering hebt met daarbij de meest uitgebreide aanvulling die je zorgverzekeraar biedt, dan ben je per maand al gauw heel ruim 130 euro kwijt aan premies, maar hebt verder geen kosten meer aan eigen bijdragen en andere zaken die niet gedekt zijn.
Behalve dan weer als bepaalde behandelingen duurder zijn dat de wettelijk vastgestelde tarieven; het verschil daartussen moet je dan weer wel zelf betalen.

Kortom: als je wilt weten hoeveel geld je als patient kwijt bent aan een ziekte als kanker, dan kun je alleen van dat onderwerp al een hele studie maken.
En als je tot betrouwbare conclusies wilt komen en een 10 wilt halen ;-) zou je dat ook eigenlijk moeten doen.
Een begin ermee kun je hier maken: http://www.kieswijzer.nl.
Zoek er naar de polissen van de diverse zorgverzekeraars.

Maar het beste dat je doen kunt, denk ik, is als antwoord op de deelvraag geven dat dat een studie op zich is. 8)
Want je zoekt je helemaal gek in polissen, reglementen, tariefLijsten, wetgeving (AWBZ bv) etcetc.

ikke27

gemeente e.d.

Berichtdoor ikke27 » Ma 03 Apr 2006 21:30

niet alleen de zorgverzekeringen vergoeden je kosten tijdens een ziekteperiode, maar denk ook eens aan belasting, waar je dus een aftrekpost hebt van ziekten kosten, en de gemeente waar iemand in woont, je kan daar ook vanalles regelen van gehandicapten parkeer kaart, hulp thuis van verpleging tot aan schoonmaak( deze worden niet vergoed je betaald een bedrag bij maar het zijn wel kosten) en tot aan een scootmobiel toe, maar dat zou je in je eigen gemeente waar je woont eens na kunnen vragen.

zo kom je dus op meer kosten uit als je denkt in feite, niet alleen de kosten voor medicijnen en vervoer van en naar een behandelplaats, maar het gaat door tot aan de huiselijke situati.

Jen_ny
Lid
Berichten: 26
Lid geworden op: Di 24 Jan 2006 08:28
Locatie: noordholland

Berichtdoor Jen_ny » Di 04 Apr 2006 12:58

Er wordt over het algemeen veel vergoed. Reiskosten (taxi, openbaar vervoer of auto) omdat je dagelijks naar het ziekenhuis moet voor bestralingen) worden voor een groot deel vergoed, hiervoor betaal je alleen een eigen bijdrage van ongeveer 83 euro (per jaar). Herstel en Balans kost 950 euro, veel ziektekostenverzekeraars vergoeden maximaal 700 euro. Door alle ziekenhuisbezoeken en medicijnen loop je sowiso je no claim teruggaaf van 255 euro mis! Verder is het nog zo dat je (als je lang in de ziektewet zit) vaak een achteruitgang in je salaris krijgt, in veel CAO's is dit zo vastgelegd. Succes met jullie werkstuk!


Terug naar “Oproepen van studenten”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 4 gasten