Hoe gaat het allemaal?

Euthanasie, soms een uitkomst.
DB&DB
Lid
Berichten: 1
Lid geworden op: Wo 10 Aug 2011 15:51

Hoe gaat het allemaal?

Berichtdoor DB&DB » Wo 10 Aug 2011 15:58

De oma van mijn vriend heeft longkanker. Echter haar hart zorgt ervoor dat alles nu begint uit te vallen. Jaren terug heeft ze een euthanasieverklaring getekend.
En de artsen hebben gisteren groen licht gegeven. Momenteel zijn de vader, oom en tante van mijn vriend nu met de oma en arts bijelkaar om alles te bespreken.

Hoe lang duurt zo'n gesprek? Op welke termijn kunnen ze dit alles uitvoeren? Je vind over dit soort vragen helemaal niets op internet... Dat is erg jammer...

Gebruikersavatar
liddy
Senior Lid
Berichten: 3081
Lid geworden op: Vr 02 Jun 2006 23:27
Locatie: Tilburg/Utrecht

Re: Hoe gaat het allemaal?

Berichtdoor liddy » Wo 10 Aug 2011 19:13

Het is vooraf niet te voorspellen hoe lang zo'n gesprek duurt.
De normale procedure is dat eerst de huisarts praat met de persoon om zeker te weten dat het zijn/haar uitdrukkelijke wens is.
Vaak wordt er aan familie gevraagd wat die er van vinden.
Dan moet er conform de wet een tweede arts langskomen en hij/zij moet van mening zijn dat er sprake is van ondragelijk lijden en zich overtuigen dat dit de uitdrukkelijke wens is van de persoon.
Als de tweede arts toestemming heeft gegeven, dan wordt er in samenspraak met de persoon, de huisarts en familie een tijdstip gepland en afgesproken hoe het gaat gebeuren.
Het hangt er dus vanaf hoe vlug de tweede arts tijd heeft en hoe lang de persoon zelf dan nog in leven wil blijven, één dag of langer.
De euthanasie zelf kan plaatsvinden d.m.v. een drankje of per injectie.
In het ene geval drinkt de persoon dan een drankje en daarna kan er afscheid worden genomen en na ongeveer een uur gaat de persoon dan over.
In het andere geval krijgt de persoon eerst een injectie om in een coma te geraken en daarna pas de injectie met het middel wat tot het einde lijdt. Duurt ongeveer 5 - 10 minuten.

DNA
Lid
Berichten: 10
Lid geworden op: Do 04 Aug 2011 20:00

Re: Hoe gaat het allemaal?

Berichtdoor DNA » Wo 10 Aug 2011 21:35

Check ook even http://www.nvve.nl.

Geven duidelijke info.


Terug naar “Euthanasie”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast