Oproep

Euthanasie, soms een uitkomst.
Gabe
Lid
Berichten: 3
Lid geworden op: Vr 29 Sep 2006 14:46

Oproep

Berichtdoor Gabe » Vr 29 Sep 2006 14:51

Ik wilde vragen of iemand voor mij voorbeelden heeft van euthanasieverklaringen, ik moet er namelijk 1 gaan opstellen voor mijn moeder.

Gabrielle

Gebruikersavatar
liddy
Senior Lid
Berichten: 3081
Lid geworden op: Vr 02 Jun 2006 23:27
Locatie: Tilburg/Utrecht

oproep euthanasieverklaringen

Berichtdoor liddy » Vr 29 Sep 2006 15:59

Hoi Gabriella,

Heb je betreffende een euthanasieverklaring al op de volgende pagina's gekeken?

[url]http://www.nvve.nl/nvve/pagina.asp?pagkey=44583[/url]
[url]http://www.nvve.nl/nvve/pagina.asp?pagkey=44611[/url]

Ook kan ik de folder [url]http://www.kwfkankerbestrijding.nl/content/documents/Kanker_-_als_de_dood_dichtbij_is.pdf[/url] aanbevelen.

Wellicht kan het ziekenhuis jullie helpen bij de verklaring.

Zie ook het topic "dinsdag" en "stappen" op dit forum.

Veel sterkte,

Liddy

Gabe
Lid
Berichten: 3
Lid geworden op: Vr 29 Sep 2006 14:46

Berichtdoor Gabe » Ma 02 Okt 2006 10:34

Dank je wel Liddy

Mijn moeders huisarts heeft ons gezegd dat we niet lid hoeven worden van de nvve, en dat we zelf een verklaring op moesten gaan stellen. Dit omdat de huisarts het weg gegooid geld vond. Ik zelf ben nu in 2 strijd want wat kan mij al het geld schelen en aan de andere kant wat is dan het verschil tussen een verklaring die wij zelf opstellen en die van de nvve?

Maar ik weet begod niet wat er allemaal in moet staan en had gehoopt dat iemand een voorbeeld had waar ik mij aan vast kon houden.


Gabrielle

Gebruikersavatar
jodyi
Lid
Berichten: 499
Lid geworden op: Za 15 Mar 2003 19:56

Berichtdoor jodyi » Ma 02 Okt 2006 11:15

hoi Gabe,
kan je de huisarts niet vragen wat er precies in moet staan? en het laten controleren? En als hij dat niet kan ; tja dit is zo belangrijk. Het is maar een klein bedrag zag ik. Dan zou ik denken; het is misschien zonde van het geld, maar het is zo belangrijk! Dan weet je zeker dat je het goed gedaan hebt en ben je van die onzekerheid af.
sterkte verder!

jodyi
*.* -- pluk de dag want het kan zo ineens de laatste zijn! --uit: Rood, marco borsato *.*

Gebruikersavatar
liddy
Senior Lid
Berichten: 3081
Lid geworden op: Vr 02 Jun 2006 23:27
Locatie: Tilburg/Utrecht

oproep euthanasieverklaringen

Berichtdoor liddy » Ma 02 Okt 2006 12:22

Hoi Gabriella,

In aanvulling op Jodyi
Eigenlijk snap ik je huisarts niet. Ik kan niet in jouw portemonnee kijken. In dit soort dingen probeer ik me te bedenken dat zo'n vereninging al heel wat goeds gedaan heeft en dat ik me dan goed kan voorstellen, dat als je een verklaring van ze wilt, ze daar een 'kleine' vergoeding voor willen.
Alleen al voor de geruststelling dat je dan een verklaring hebt die echt rechtsgeldig is, dat je niets vergeten bent, dan is voor mij de keuze snel gemaakt.
Heb je eenmaal de verklaring ingevuld, ga dan een goed gesprek aan met de specialist en huisarts, zodat zij op de hoogte zijn. Vraag ze ook of ze mee willen werken als het zover is.
Daarnaast heb je ook de mogelijkheid om nu of later al duidelijk aan te geven dat jullie geen reanimatie en/of beademing willen, geen levensverlengende handelingen.
Van harte hoop ik voor je dat het naar jullie wens verloopt.

Liddy

Gabe
Lid
Berichten: 3
Lid geworden op: Vr 29 Sep 2006 14:46

Berichtdoor Gabe » Ma 02 Okt 2006 12:43

Ik heb de beslissing genomen en mijn moeder aangemeld en de formulieren aangevraagd. De huisarts ingelicht over hoe en wat, ik wil het gewoon officieel klaar al kost het honderden euries, boeien.
Als dit een van de laatste dingen zijn die ik voor mijn moeder kan doen dan zij het zo.

En klopt rechtsgeldigheid is wat ik belangrijk vind, wil niet als het zover is allerlei misverstanden. De huisarts heeft al te kennen gegeven aan de wensen van mijn moeder te voldoen, dus dat is al een geruststelling.

Bepaalde dingen zouden eigenlijk niet een taboe moeten zijn, en ver van te voren zijn besproken of geregeld. Juist in situaties zoals deze zijn misverstanden en paniek niet wenselijk. Maar omdat mensen niet praten over doodgaan of over hoe dingen geregeld moeten zijn krijg je onrust.

Merci voor alle moeite die jullie voor mij en mijn moeder hebben genomen.

Gabrielle

starfleet
Lid
Berichten: 129
Lid geworden op: Wo 07 Jun 2006 12:31

Berichtdoor starfleet » Ma 02 Okt 2006 15:30

Gabe schreef:Ik heb de beslissing genomen en mijn moeder aangemeld en de formulieren aangevraagd. De huisarts ingelicht over hoe en wat, ik wil het gewoon officieel klaar al kost het honderden euries, boeien.
Als dit een van de laatste dingen zijn die ik voor mijn moeder kan doen dan zij het zo.Zo duur is het niet hoor. Een lidmaatschap van de NVVE en dan nog 9 euro voor de voorbeeldverklaringen. Het is op zich wel wenselijk om er zelf nog een verklaring bij te doen die wat meer op de situatie en de persoon slaat. Vaak wil de huisarts dat ook graag omdat je gedwongen bent om echt zelf er goed over te denken.

Het is het beste om van te voren ook al eens heel expliciet met je huisarts te praten over actieve euthenasie versus terminale sedatie, want te vaak blijkt er miscommunicatie te bestaan en dat kan heel onprettige toestanden geven.

Veel sterkte met je moieder, hopelijk hebben jullie nog een hoop mooie momenten.

Anne


Terug naar “Euthanasie”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast